Сезонът в мъжкия тенис няма да започне на 14 август, както

...
Сезонът в мъжкия тенис няма да започне на 14 август, както
Коментари Харесай

ATP отложи рестарта на тенис сезона

Сезонът в мъжкия тенис няма да стартира на 14 август, както бе оповестено преди месец. Професионалната тенисасоциация (АТР) бе изготвила календар от шампионати, с който турът да бъде възобновен с конкуренцията във Вашингтон, която е с сан АТР 500. 

Организаторите на Citi Open във Вашингтон обаче публично я анулираха заради „ прекомерно доста нерешени външни проблеми “.

За шампионата бяха декларирали присъединяване трима от Топ 10 в ранглистата - Даниил Медведев (Рус), Стефанос Циципас (Гър) и Давид Гофен (Бел), както и още доста други. 

Но турнирният директор Марк Айн разгласи:

„ Има прекомерно доста нерешени външни проблеми, в това число няколко интернационалните ограничавания за пътешестване, както и притеснителни трендове, засягащи здравето и сигурността. Те ни накараха да вземем това решение в този момент в израз на честността ни към играчите и сътрудниците ни, с цел да могат да имат повече изясненост в построяването на своите проекти. В тези дни здравето и сигурността би трябвало да останат наш главен приоритет. “

City Open бе плануван от АТР като един от двата подготвителни шампионата преди US Open. Сега единствен подобен остава " Мастърс " в Синсинати.

„ За жал сега има доста значими фактори, които са отвън контрола ни. Очакваме с неспокойствие Citi Open да се завърне като един от знаковите американски шампионати през 2021 година ", е коментарът на президента на АТР - италианецът Андреа Гауденци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР